Gå direkt till innehåll

Ämnen: Energi

Akihiro Kambara, VD Mitsubishi Electric Skandinavien

Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavia välkomnar ny vd

Tokyofödde Akihiro Kambara tar nu över efter Itaru Watanabe som lämnar Sverige efter 3 år för nya äventyr inom Mitsubishi Electric-familjen. Här får du lära känna företagets nya vd lite bättre och hör om hur hans framtidsvisioner för Mitsubishi Electric i Skandinavien ser ut.

Viktoriaesplanaden 3C, Örnsköldsvik

Mitsubishi Electric expanderar i Norrland

Kan man ha värmepumpar i Norrland? Om man kan! De senaste åren har Mitsubishi Electric mångdubblat sin omsättning i regionen och därför öppnar företaget nu ett nytt lokalkontor i Örnsköldsvik för att möta den lavinökande efterfrågan.

AQS själ och hjärta lever vidare på Mitsubishi Electric

AQS själ och hjärta lever vidare på Mitsubishi Electric

Två år har gått sedan Mitsubishi Electric B.V. förvärvade aktierna i AQS Produkter. Från 1 april 2022 är nu sammangåendet helt genomfört vilket innebär att företagsnamnet AQS upphör. – På pappret må namnet ha upphört, men i verkligheten är det början på något nytt och spännande, säger Håkan Dellrud, General Manager för klimatprodukter på Mitsubishi Electric.

Välkänt ansikte tar över som teamleader på Mitsubishi Electrics fastighetsavdelning MELpro

Välkänt ansikte tar över som teamleader på Mitsubishi Electrics fastighetsavdelning MELpro

Välkommen till nya rollen som teamleader säger vi till Torbjörn Flodén. Han är redan välkänd bland många av Mitsubishi Electrics kunder och samarbetspartners. I sju år har han haft rollen som teknisk systemsäljare på MELpro och har därmed varit med sedan starten av fastighetsavdelningen. Nu ser han fram emot att axla sin nya roll och styra MELpro mot nya stordåd.
Först och främst, vad gör MELpr

Välkommen Stefan Sjöström!

Ny säljare till Mitsubishi Electric

Nu förstärker vi säljteamet i Stockholm och Mälardalen med Stefan Sjöström som börjar som Sales Engineer på huvudkontoret i Sollentuna. Här får du veta lite mer om honom och vad han mest ser fram emot med nya jobbet!

Stefan är utbildad kyltekniker och hans karriär har kretsat kring ventilation, kylmaskiner, värmepumpar, driftsättning och felsökning samt säljsupport på fält. Närmast kommer h

Mats Öhstlin, ny Sales Engineer på Mitsubishi Electric.

Vi välkomnar Mats Öhstlin till Mitsubishi Electric

Efter 19 år som kyltekniker, senast på Bravida, tar nu Mats Öhstlin steget vidare till Mitsubishi Electric och jobbet som säljare. Den formella titeln är Sales Engineer, och Mats kommer att jobba med företagets återförsäljare och installatörer i Småland med omnejd.

I jobbet som kyltekniker på Bravida har Mats hjälpt företagskunder och privatpersoner med nyinstallationer samt med att lösa al

AQS - Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electrics + AQS ger marknadens bredaste sortiment

​Det har gått ett halvår sedan Mitsubishi Electrics köpte AQS Produkter som är en svensk distributör av produkter för komfort-, process- och IT-kylning. Beskedet har mottagits mycket positivt bland kunder på marknaden. Här kommer en uppföljning om hur integreringen går framåt med kommentarer från AQS vd Lennart Olsson och Mitsubishi Electrics Håkan Dellrud, Deputy Manager för klimatprodukter.

MSZ-FT NINJA

Mitsubishi Electrics nya superhjälte: luft-luftvärmepumpen NINJA

”Stor värme i liten förpackning”. Ja, så beskriver Daniel Ehrnsten, produktchef på Mitsubishi Electric, höstens stora nyhet. Med sin låga höjd på 28 cm får den enkelt plats över dörrar. Innanför skalet hittar vi en riktig arbetshäst med beprövad teknik som garanterar en ekonomisk och tyst drift med lång livslängd.

Välkommen Christian Stendahl – specialist på kyl- och värmepumpslösningar. (Och på att slå hole-in-one!)

Välkommen Christian Stendahl – specialist på kyl- och värmepumpslösningar. (Och på att slå hole-in-one!)


Mitsubishi Electric Professionell, MELpro, hjälper dig som är fastighetsägare, återförsäljare eller konsult inom energi och fastighet att skapa smarta lösningar för energieffektivitet och komfort i fastigheter. Nu välkomnar vi Christian Stendahl till vårt kontor i Lund där han kommer att jobba som teknisk systemsäljare.
 
Att få till välfungerande och energibesparande kyl- och värmesyste

Ecodan CO2 med stor varmvattenproduktion

Mitsubishi Electric lanserar unika Ecodan CO2

Ecodan CO2 använder det naturliga köldmediet CO2 vilket gör den till en grön värmepump. Mitsubishi Electrics senaste luft-vattenvärmepump Ecodan CO2 är den idealiska lösningen för nybyggda bostäder och för dig med stort varmvattenbehov.

Geodan - en bättre bergvärme

Mitsubishi Electric lanserar Geodan bergvärmepump

Med sina många egenskaper är Geodan förmodligen den bästa bergvärmepumpen. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare. Med en av marknadens lägsta ljudnivåer och Quiet-mode blir den tystare och med R32 köldmedium och energiklass A+++ för värme blir den bara bättre.

Itaru Watanabe, Branch President

Mitsubishi Electric tillsätter ny Branch President

Mitsubishi Electric Europe B.V. (Scandinavia) vill härmed presentera Itaru Watanabe som ny Branch President.
Itaru Watanabe kom till Sverige och Mitsubishi Electric Europe B.V. den 1 april 2019.
Hans tidigare roll var som Branch President för Mitsubishi Electric Europe B.V. UK och Irland.
Innan dess var han Branch President för Mitsubishi Electric Storbritannien.
Med mer än tre dece

Be Smart - Stay Cool

Nya luftkonditioneringen MSZ-HR COOL

Sommaren i Sverige har de senaste åren haft dagar av extrema temperaturer över 30 grader. Med HR COOL slipper du sitta inne och svettas, sova dåligt och känna dig orkeslös. Nu har du möjlighet att med god driftsekonomi effektivt kyla ner ditt hus under de hetaste sommardagarna. Ett svalt hem med ett inomhusklimat anpassat för sommarens värmebölja blir verklighet med HR COOL.

HR COOL kyler s

Daniel Ehrnsten

Mitsubishi Electric tillsätter ny produktchef

Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Daniel Ehrnsten som Produktchef för affärsområdet RAC/PAC klimatprodukter och ventilationssegmentet Lossnay.

Mitsubishi Electric Sverige fortsätter expandera inom området för klimatprodukter. I takt med detta har man också valt att tillsätta Daniel Ehrnsten somny produktchef för att driva affärsområdet lu

Visa mer