Gå direkt till innehåll
Viktoriaesplanaden 3C, Örnsköldsvik
Viktoriaesplanaden 3C, Örnsköldsvik

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric expanderar i Norrland

Kan man ha värmepumpar i Norrland? Om man kan! De senaste åren har Mitsubishi Electric mångdubblat sin omsättning i regionen och därför öppnar företaget nu ett nytt lokalkontor i Örnsköldsvik för att möta den lavinökande efterfrågan.

– För oss är Norrland en viktig region och genom att öppna kontor visar vi att vi satsar framåt. Med kontoret blir det enklare att ordna möten med våra återförsäljare. Vi kan också hålla våra kurser på kontoret, så jag räknar med att det blir ett lyft för våra kunder, säger Mathias Strömberg, regionansvarig och teknisk säljare på Mitsubishi Electric.

Norrland är en stor region, och Örnsköldsvik ligger förhållandevis långt söderut. Men hela regionen är väl täckt av återförsäljare berättar Mathias Strömberg.

– Mitsubishi Electric har ingen direktförsäljning utan vi säljer istället genom ett nätverk av auktoriserade återförsäljare som täcker in hela landet, från norr till söder. Våra nordligaste återförsäljare sitter i Kiruna och i hela Norrland har vi över 100 återförsäljare, säger Mathias Strömberg.

Luftvärmepumpar ett pålitligt val för Norrlands klimat

Mitsubishi Electric tillverkar produkter både för privatmarknaden och den kommersiella B2B-marknaden. Att företaget är giganter inom luft-luftvärmepumpar känner nog de flesta till, men företagets bergvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar för privathem och industrin säljer också bra.

Bergvärme är fortfarande ett populärt val, men vad säger Mathias Strömberg till de som är skeptiska till om luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar verkligen fungerar bra i Norrland?

– Våra värmepumpar står definitivt pall och fungerar klockrent i kallt klimat. Tekniken har gått framåt enormt de senaste tio åren. Innan lansering har vi testat produkterna en lång tid i utmanande väderförhållanden i både Sverige och Norge. Med en modern luftvärmepump gör man en lika stor besparing i pengar som längre söderut, om inte större, med tanke på att värmebehovet är högt under en längre period på grund av de långa vintrarna.

Mitsubishi Electrics kontor i Örnsköldsvik hittar du på Viktoriaesplanaden 3C. För frågor är du välkommen att kontakta Mathias Strömberg på telefon 070-5699936 eller mathias.stromberg@se.mee.com.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing