Gå direkt till innehåll
Mitsubishi Electric utökar produktionskapaciteten vid fabriken för luftkonditionering i Turkiet

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric utökar produktionskapaciteten vid fabriken för luftkonditionering i Turkiet

Ny fabrik kommer att möta den växande efterfrågan på luft-vatten värmepumpar och luftkonditionering i Europa

7 juni 2022 – Mitsubishi Electric Corporation (TOKYO: 6503) tillkännager att de kommer att investera 1,44 miljarder turkiska lira (113 miljoner USD) i en ny fabrik hos Mitsubishi Electric Air Conditioning Systems Manufacturing Turkey Joint Stock Company (MACT) , företagets bas för produktion av luftkonditionering i Turkiet. Utbyggnaden kommer att utöka MACT:s årliga kapacitet för luft-vatten värmepumpar till 300 000 enheter, upp med 100 000 enheter från nuvarande kapacitet, och luftkonditioneringsapparater till 1 100 000 enheter, upp med 310 000 enheter. Produktionen startar i februari 2024.

Mitsubishi Electric växer sin globala verksamhet inom uppvärmning, ventilation och luftkonditionering under en expansionsstrategi fram till 2025 som är särskilt fokuserad på den europeiska marknaden för värmesystem. Konventionella uppvärmningssystem som är beroende av fossila bränslen ersätts snabbt med luft-vatten värmepumpar i linje med Europas minskning av koldioxidutsläppen, vilket driver den snabba tillväxten av luft-vatten-marknaden i Turkiet och i hela Europa. Samtidigt stimuleras pågående klimatförändringar och ökade efterfrågan på klimatet, som i allt högre grad av lokala konsumenter som grundläggande produkt snarare än lyx.

Miljövänliga åtgärder för att minska CO2-utsläppen vid anläggningar kommer att omfatta förbättrad värmeisolering, frånluftsvärmeåtervinning och effektiv användning av förnybar energi.

Mitsubishi Electric har fortsatt att investera i MACT sedan dotterbolaget grundades 2016, inklusive en ytterligare investering på 222 miljoner turkiska lira (17,3 miljoner USD) 2021.

Om fabriken MACT

President

Shingo Nonoue

Ort

Manisa, Turkiet

Kapital

571,3 miljoner turkiska lira (44,7 miljoner USD)

(Ägarskap: Mitsubishi Electric Corporation 100 %)

Platsområdet

Cirka. 60 000 kvadratmeter (golvyta: ca 40 000 kvadratmeter)

Företag

Utveckling och produktion av luft-till-vatten- och rumsklimatanläggningar

Anställda

Cirka. 630


Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och klimatanläggningar anpassas för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing