Gå direkt till innehåll
Kylaggregatet som uppfyller alla krav i F-gasförordningen
Kylaggregatet som uppfyller alla krav i F-gasförordningen

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric tar steget in på den kommersiella kyl- och frysmarknaden i Sverige med miljösmart teknik

På den japanska marknaden hör Mitsubishi Electric till de största inom kommersiell kyl och frys, så när företaget nu lanserar kyl- och frysaggregatet ECOV i Sverige är tekniken väl beprövad. Med ECOV, som använder köldmediet CO2, kan livsmedel- och restaurangbranschen ta steget in i en miljövänlig framtid och samtidigt göra stora energibesparingar.

Mitsubishi Electric har tillverkat kyl- och frysanläggningar sedan 1937. Det är med all den erfarenheten i bagaget som företaget nu introducerar en ny produktserie med aggregat för kyl och frys till livsmedelsbutiker och livsmedelsförvaring i restaurangkök på den svenska marknaden.

– ECOV är ett bra exempel på vår miljösmarta teknik. CO2som köldmedium ligger i tiden och med våra smarta kommunikationsgränssnitt går det att styra förångningstemperaturen externt. Det gör att kunden kan energieffektivisera livsmedelslagring och nedkylning optimalt, säger Anders Nilsson, strategisk produktchef på Mitsubishi Electric.

Tack vare det naturliga köldmediet CO2 har ECOV ytterst liten påverkan på miljön. GPW-värdet (Global Warming Potential) är så lågt som 1. Aggregatets energieffektiva värmeåtervinning är en annan miljöfördel. Här finns det möjlighet att spara stora mängder energi, överskottsvärmen kan användas till att förvärma tappvarmvatten eller till uppvärmning av lokaler.

Japansk kvalitet för svenska förhållanden

ECOV har naturligtvis Mitsubishi Electrics innovativa inverterteknik och är anpassad för det moderna sättet att hantera kyl- och frysanläggningar. Ljudnivån är låg, även på utomhusdelen, vilket gör den lättplacerad. Ytor inomhus kan optimeras till försäljning och lagring istället för maskinrum.

– Kyl- och frysaggregatet ECOV är en massproducerad enhet – och då menar jag det i ordets bästa bemärkelse. Med japansk massproduktion kommer spårbarhet, optimerade tillverkningsprocesser med noggranna kvalitetskontroller i fabrik som gör att våra maskiner håller länge och är trygga i drift. Det resulterar i en bra totalekonomi för köparen, avslutar Anders Nilsson.

Information om kyl- och frysaggregatet ECOV hittar du här. Vill du veta mer, välkommen att kontakta Produktchef Johanna Löwenborg.

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing

Relaterat innehåll