Gå direkt till innehåll
AQS - Mitsubishi Electric
AQS - Mitsubishi Electric

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electrics + AQS ger marknadens bredaste sortiment

Det har gått ett halvår sedan Mitsubishi Electrics köpte AQS Produkter som är en svensk distributör av produkter för komfort-, process- och IT-kylning. Beskedet har mottagits mycket positivt bland kunder på marknaden. Här kommer en uppföljning om hur integreringen går framåt med kommentarer från AQS vd Lennart Olsson och Mitsubishi Electrics Håkan Dellrud, Deputy Manager för klimatprodukter.

Medan Mitsubishi Electrics fokus har legat på värme, har AQS haft kyla för kommersiella och industriella fastigheter som sin främsta specialitet. AQS är speciellt starka på indirekta värme- och kylsystem till större byggnader som shoppingcenter, industrilokaler och sjukhus, men även till datahallar och industriella processer.

– Mitsubishi Electric är väldigt starka på privatmarknaden i Sverige och inom många delar som rör värme och kyla på den kommersiella sidan. Med det sagt ville vi förstärka vårt erbjudande specifikt för komfort, process- och it-kylning. För oss var det ett naturligt steg att köpa AQS som har både en mängd produkter och stort kunnande inom de här områdena, säger Håkan Dellrud, Mitsubishi Electrics Deputy Manager för klimatprodukter.

Marknadens bredaste sortiment

Syftet med förvärvet är att kombinera det bästa av två världar. Kunderna får nu tillgång till ett bredare och mer heltäckande produktsortiment samtidigt som uppköpet gör att AQS får resurser att utveckla sin verksamhet.

När företag går samman är det vanligt att man minskar personalstyrkan, men här är det tvärtom. Här blir det expansion och nya arbetstillfällen så småningom.

– På den här korta tiden har jag redan kunnat se en väldigt positiv utveckling. Det mest spännande tycker jag är att vi nu får marknadens bredaste sortiment och resurser att satsa framåt, säger Lennart Olsson, vd på AQS.

På vilket sätt kommer kunderna att märka skillnaden?

– Med en enda kontaktpunkt får nu kunderna tillgång till ett enormt sortiment inom värme och process-, it- och komfortkyla. Detta öppnar upp för nya affärsmöjligheter för både Mitsubishis Electric och AQS, säger Lennart Olsson.

Att uppköpet kom i rätt tid är det ingen tvekan om. Framtiden ser ljus ut med en kraftigt stigande efterfrågan på kyla och värme.

– På den kommersiella marknaden ser vi att behoven ökar i hastig takt. Det beror både på klimatförändringar och skärpta myndighetskrav men också på ett ändrat köpbeteende. Att allt fler konsumenter handlar på internet och driver ett behov av fler datahallar med tillhörande IT-kylning. Något som vi nu har konkurrenskraftiga och hållbara lösningar på, säger Håkan Dellrud på Mitsubishi Electric. 

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing

Relaterat innehåll