Gå direkt till innehåll
Mölndalsvägen 26, Göteborg
Mölndalsvägen 26, Göteborg

Pressmeddelande -

Sammanslagning till nya gemensamma lokaler - AQS och Mitsubishi Electric flyttar ihop

April 2020 förvärvade Mitsubishi Electric Europe B.V. aktierna i AQS Produkter AB för att stärka och utöka produkterbjudandet inom kyl- och värmeanläggningar på den svenska marknaden.

Under januari 2022 har Mitsubishi Electrics Göteborgskontor och AQS flyttat in i nya gemensamma lokaler Mölndalsvägen 26 i  Göteborg, granne med Liseberg. Kontoret är på ca. 550 m2 och inrymmer i dagsläget 25 medarbetare. I de nya lokalerna finns även ett väl tilltaget showroom och en konferensdel med fina möjligheter för utbildningar.

”Sedan vi öppnade säljkontoret i Göteborg 2007 har vi haft en stadig utveckling och stärkt vår marknadsposition i Göteborg med omkrets”, berättar Anders Nilsson, strategisk produktchef på Mitsubishi Electric.

”När Mitsubishi Electric köpte DelClima 2015 med varumärkena Climaveneta och RC tillfördes en mängd nya produkter avsedda främst för det kommersiella segmentet där vi tidigare haft ett begränsat utbud. Med F-gasförordningen har fokus på vattensystem ökat och digitaliseringen har satt fokus på IT-kylprodukter som AQS under lång tid haft en stabil marknadsandel på. Tillsammans blir vi starkare och täcker nu ytterligare viktiga tillväxtsegment. Att även vara placerade på samma kontor kommer ytterligare öka vår styrka och kompetens på marknaden.”

Lokalen som till slut valdes motsvarade de krav som ställdes med fin arbetsmiljö och ytor för socialisering och exponering. Lennart Olsson, CEO på AQS Produkter flyttar nu med resten av AQS personal till de nya lokalerna.
”Fantastiskt kul att flytta ihop med gänget från Mitsubishi Electric och dessutom till nya fräscha lokaler som vi själva varit med och utformat. Det är skräddarsytt för vår verksamhet nu och för framtiden. Såklart var det lite pirrigt första arbetsdagen på nya kontoret, men det är en grymt positiv och go atmosfär och förväntningarna är höga.”

”En förändring för oss från AQS är att vi har gått från att alla haft egna stora rum till att nu sitta i ett öppet kontorslandskap och fördelarna med ett modernt utformat kontor uppväger absolut. Dessutom är vi centralt belägna med massor av restauranger och fantastiska kommunikationer rakt utanför dörren och det tar bara 15 minuter att promenera till Avenyn. En väldigt motiverande miljö jämfört med industriområdet i Sisjön där vi satt tidigare!”

Kontoret i Göteborg kommer fortsättningsvis att fungera som ett lokalt säljkontor som eftersträvar så nära kontakt med kunderna som möjligt. Hög servicenivå, möjlighet till lokala utbildningar, mässor och aktiviteter tillsammans med kunder, allt i egna lokaler.

Med den här flytten skapas ytterligare en bredd i verksamheten inom kommersiella segmentet av direkta och indirekta värme- och kylsystem till större byggnader som shoppingcenter, industrilokaler och sjukhus, men även till datahallar och industriella processer.

”Vi har utan att överdriva funnit varandra och det ligger i luften att personalen från båda kontoren sett fram emot sammanslagningen. Redan första dagen gick diskussionerna varma i fikarummet om hur vi kan bjuda hit kunder och konsulter och visa vårt fantastiskt breda produktsortiment i en social miljö och vi längtar till våren och sommaren när vi kan öppna upp till vår fina uteterrass,” avslutar Lennart.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing

Relaterat innehåll