Gå direkt till innehåll
Fabriken Turkiet
Fabriken Turkiet

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric ökar produktionen av luftkonditionerings-aggregat i Turkiet – Expanderar på marknaden för värmesystem och luftkonditionering i Europa och Turkiet

Mitsubishi Electric Corporation tillkännagav den 27 maj att man kommer att investera 167 miljoner turkiska lira (cirka 18 miljoner USD) för att utöka kapaciteten i företagets fabrik i Turkiet där man tillverkar produkter för luftkonditionering.

Den totala årsproduktionen, där även luft-vattenvärmepumpar kommer att ingå, ska så småningom att uppgå till en miljon enheter. Idag tillverkas 500 000 luftkonditioneringsaggregat per år i fabriken. I augusti 2022 påbörjar man produktionen av luft-vattenvärmepumpar, medan kapaciteten för produkter inom luftkonditionering höjs redan från oktober i år.

Bland de miljöåtgärder man inför i fabriken ingår bland annat en ny energibesparande produktionsutrustning och elektroniska transporter.

Bakgrund och mål

Inom Europa och i Turkiet byts fossilberoende värmeanläggningar i snabb takt ut mot miljövänligare alternativ som exempelvis luftvärmepumpar. Skiftet sker i linje med Europas skärpta krav för att minska koldioxidutsläppen.

Utöver det har efterfrågan på luftkonditionering i hemmet ökat när många har jobbat hemifrån under pandemin. Framöver väntas efterfrågan att fortsätta att stiga.

Mitsubishi Electric har för avsikt att möta den ökade efterfrågan genom att börja producera luftvatten-värmepumpar även i Turkiet, samt dessutom utöka sin produktion av luftkonditioneringsaggregat, för att tillgodose behoven såväl på den europeiska som på den turkiska marknaden.

Om Mitsubishi Electric Air Conditioning Systems Manufacturing Turkey

Vd: Shingo Nonoue
Plats: Manisa, Turkiet
Kapital: 406,2 miljoner turkiska lira (cirka 44 miljoner USD) (Ägs av Mitsubishi Electric Corporation till 100 procent)
Fabrikens storlek: Cirka 60 000 kvadratmeter (golvytan är på cirka 40 000 kvadratmeter)
Verksamhet: produktion av luftkonditioneringsaggregat
Antal medarbetare: Cirka 450 (april 2021)

Om Mitsubishi Electric Corporation

Med 100 års erfarenhet av att tillhandahålla tillförlitliga produkter av hög kvalitet är Mitsubishi Electric Corporation en erkänd världsledare inom tillverkning, marknadsföring och försäljning av elektrisk och elektronisk utrustning som används inom informationsbehandling och kommunikation, rymdutveckling och satellitkommunikation, konsumentelektronik, industriell teknik, energi, transport samt byggnadsutrustning. Mitsubishi Electric berikar samhället med teknik enligt devisen ”Changes for the Better".

Företaget omsatte 4191,4 miljarder yen (37,8 miljarder dollar *) under räkenskapsåret som slutade 31 mars 2021. För mer information, besök www.MitsubishiElectric.com

* USA dollarbelopp omräknas från yen till kursen \ 111 = US $ 1, den ungefärliga kursen på Tokyos valutamarknad den 31 mars 2021



Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing

Relaterat innehåll