Gå direkt till innehåll
HERO 2.0
HERO 2.0

Pressmeddelande -

Nästa generation av luft-luftvärmepumpen HERO är här

Mitsubishi Electrics populära storsäljare HERO kommer nu i en uppgraderad version med ännu bättre prestanda.

En av de största förändringarna i den nya versionen är att mängden köldmedium är mindre. Det är en positiv förändring med betydelse både för prestandan och för vår miljö.

– Genom att förbättra värmeväxlaren har vi har lyckats minska mängden köldmedium med 15 procent. Från 1 kg köldmedium till 850 gram. Det betyder att HERO nu är ännu miljövänligare och att vi samtidigt anpassar HERO för framtida miljökrav, säger Daniel Ehrnsten, produktchef för luft-luftvärmepumpar på Mitsubishi Electric.

– Att minska vårt klimatavtryck är ett arbete som pågår inom alla delar av företaget både i Sverige och på global nivå. Nya HERO är ett resultat av Mitsubishi Electrics åtagande att arbeta för en miljövänligare framtid, säger Daniel Ehrnsten.

Nytt cirkulationsläge

Nya HERO kommer också med cirkulationsläge, precis som den nyligen lanserade luft-luftvärmepumpen NINJA.

Vid aktivering ser det innovativa cirkulationsläget till att HERO tar tillvara på värmen från andra värmekällor, som värmen från en braskamin, ljusinstrålning från fönster eller till och med matlagning. I kombination med den förbättrade fläkten sprider den nya HERO på så sätt värmen bättre över stora ytor. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing

Relaterat innehåll