Gå direkt till innehåll
Geodan - en bättre bergvärme
Geodan - en bättre bergvärme

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric lanserar Geodan bergvärmepump

Nu i höst introducerar Mitsubishi Electric en ny produkt i värmepumpsfamiljen. Bergvärmepumpen Geodan med R32 köldmedium.

Med sina många egenskaper är Geodan förmodligen den bästa bergvärmepumpen. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare. Med en av marknadens lägsta ljudnivåer och Quiet-mode blir den tystare och med R32 köldmedium och energiklass A+++ för värme blir den bara bättre.

GEODAN

- Adaptiv borrhålskontroll
- A+++
- R32 köldmedium
- Inverterteknik
- Upp till 10 kW
- Låg ljudnivå & Quiet mode
- Enkel att installera vid låg takhöjd
- Lätt och kompakt med moduler
- WiFi styrning och trådlös rumsgivare
- Modbus & Smartgrid

Adaptiv borrhålskontroll
För att underlätta vid utbyte av äldre bergvärmepump är Geodan utrustad med adaptiv borrhållskontroll. Det innebär att Geodan automatiskt anpassar sig till ditt befintliga eller nya borrhål för att minimera risken för frysning av borrhålet. Detta görs genom att maxfrekvensen minskas om temperaturen närmar sig frysrisk i borrhålet. Helt enkelt en trygghet för dig som kund med en anpassning efter rådande förhållanden.

Frikyla till en låg kostnad
Få luftkonditionering med Geodan genom att enkelt ta kyla från borrhålet. Frikyla, eller naturkyla, är en smart lösning för den som har bergvärme och är i behov av kyla. Kylenergin från ditt borrhål räcker enkelt för en normal villa att använda som luftkonditionering under varma sommardagar, och detta till nästan ingen driftkostnad alls. Jämfört med aktiv kyla eller AC är det i princip kostnadsfritt sätt att kyla ner villan. Allt som krävs är anslutning, rördragning och montering av en fläktkonvektor.

Förenklad intransport
Geodan är anpassad för en enklare intransport tack vare flera fördelar. För att förbättra arbetsmiljön och ergonomin för dig som installatör är Geodan uppbyggd med moduler, har en låg vikt och handtag anpassade för enklare förflyttning, utan att behöva ta av emballaget, som dessutom är återanvändningsbart.

Förenklad installation
Genom att Geodan är uppbyggd med moduler gör det även installation och service enklare då det inte kräver en kyltekniskbehörighet. Röranslutningen på Geodan är också den anpassad för optimal inkoppling då du kan välj topp eller gavel vilket innebär inga korsande anslutningar vilket underlättar installationer vid låg takhöjd. Vid första uppstart finns det även ett anpassat Start-up-guide för Geodan. Vid lansering kommer du även kunna göra energiberäkning och borrhålsdimensionering i MELcalc som finns på vår hemsida.

-> Läs mer på Geodan.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

Mitsubishi Electric - Heating & Cooling

Mitsubishi Electric - Värmepumpar

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing

Relaterat innehåll