Gå direkt till innehåll
AQS själ och hjärta lever vidare på Mitsubishi Electric

Pressmeddelande -

AQS själ och hjärta lever vidare på Mitsubishi Electric

Två år har gått sedan Mitsubishi Electric B.V. förvärvade aktierna i AQS Produkter. Från 1 april 2022 är nu sammangåendet helt genomfört vilket innebär att företagsnamnet AQS upphör. – På pappret må namnet ha upphört, men i verkligheten är det början på något nytt och spännande, säger Håkan Dellrud, General Manager för klimatprodukter på Mitsubishi Electric.

– Vi är mycket glada att få in ett brett chillersortiment till oss och det är extra roligt att all personal från AQS har velat stanna kvar. Sammanslagningen har gått enligt förväntan och vi är stolta över att nu kunna erbjuda ett så mycket större sortiment för kommersiella fastigheter, säger Håkan Dellrud, General Manager för klimatprodukter på Mitsubishi Electric. Han fortsätter:

– Med AQS ombord är både vår kompetens och vårt sortiment bredare än någonsin. Vi kan ta oss an riktigt omfattande projekt så som stora köpcentrum, kontorsfastigheter, processkyla, sjukhus och lösningar för IT-kyla för att bara nämna några områden.

Sen januari 2022 har Mitsubishi Electrics Göteborgskontor och AQS flyttat in i nya gemensamma lokaler på Mölndalsvägen 26 i Göteborg, granne med Liseberg. Kontoret rymmer ett väl tilltaget showroom och en konferensdel med fina möjligheter för utbildningar och kundträffar. Hög servicenivå och en nära kundkontakt är något som både AQS och Mitsubishi Electric alltid utmärkt sig inom.

Brett sortiment på samma ställe

På den kommersiella marknaden ser Mitsubishi Electric att behoven ökar i hög takt. Med F-gasförordningen har intresset för vattensystem ökat lavinartat och digitaliseringen har satt fokus på IT-kylprodukter som AQS har en stor marknadsandel inom.

– Tanken med förvärvet av AQS Produkter är att kombinera det bästa av två världar. Mitsubishi Electric har alltid varit starka på privatmarknaden för värmepumpar och inom den kommersiella marknaden för luftkonditionering och luft-vatten och vatten-vattenvärmepumpar samt även ventilationsinterface för kyla och värme. Till det kan vi kan vi nu lägga större väteskylaggregat inom komfort, process och IT-kyla. Det förenklar för kunderna att ha ett så brett sortiment under ett och samma tak. Vi ser fram mot en fortsatt expansiv framtid, säger Håkan Dellrud.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Lennart Olsson

Lennart Olsson

General Manager Chiller Division / Deputy General Manager LES +46317464033