Gå direkt till innehåll
Mats Öhstlin, ny Sales Engineer på Mitsubishi Electric.
Mats Öhstlin, ny Sales Engineer på Mitsubishi Electric.

Nyhet -

Vi välkomnar Mats Öhstlin till Mitsubishi Electric

Efter 19 år som kyltekniker, senast på Bravida, tar nu Mats Öhstlin steget vidare till Mitsubishi Electric och jobbet som säljare. Den formella titeln är Sales Engineer, och Mats kommer att jobba med företagets återförsäljare och installatörer i Småland med omnejd.

I jobbet som kyltekniker på Bravida har Mats hjälpt företagskunder och privatpersoner med nyinstallationer samt med att lösa allehanda problem med värme och vatten. Hans kunskaper om själva hantverket och tekniken i värmepumpar är gedigna. Att Mats nu blir säljare med inriktning på Mitsubishi Electrics återförsäljare och installatörer ser han som en naturlig utveckling.

– Ja, jag fyller 50 nästa år och kände att det vore kul med något nytt. I den här tjänsten får jag chansen att använda den kunskap jag byggt upp genom åren, men jag får använda erfarenheten på ett nytt område. Det ska bli väldigt roligt, säger Mats.

Kunna stå för varumärket viktigt

Att ta steget till just Mitsubishi Electric var trots allt inte ett så stort kliv. Genom åren har Mats jobbat med produkter från företaget. Han visste att Mitsubishi Electric är ett märke som han skulle kunna stå för.

– Som hantverkare märker man vad som är kvalitet. Mitsubishi Electric tänker på många smådetaljer i sina maskiner som underlättar för montören. Ett annat exempel är när man ringer supporten får man prata med Mitsubishi Electric, och inte någon generalagent eller en växel som hanterar flera märken. Det är en trygghet och ganska betydelsefullt som hantverkare.

Det Mats ser fram emot mest i sitt nya jobb är att möta installationsfirmorna och vara behjälplig för dem.

– Det är ju en skillnad att jag inte längre jobbar med ”tant Agda” om uttrycket ursäktas, utan mina kunder nu är alla yrkespersoner som är insatta och kunniga. Jag ser fram emot att ha en dialog med återförsäljarna och vara kontaktpunkten mellan Mitsubishi Electric och dem. Det är en positiv utmaning tycker jag, säger Mats.

Mats Öhstlin nås på 072-601 29 72 eller mats.ohstlin@se.mee.com

5 snabba fakta om Mats

Dold talang: Jag hade så pass dåligt balanssinne när jag var ung, att jag aktivt fick träna på att bli bättre. Idag har jag ett superbra balanssinne och kan balansera stegar och stolar på hakan.

Vem skulle spela huvudrollen i filmen om ditt liv: En person som är en blandning av Johan Glans och Jackie Chan.

Ett resmål jag skulle vilja besöka om pandemin tillåter: Jag skulle vilja åka till Amerikas djupaste söder och se ett annat USA än det man normalt ser som turist. Jag älskar att träffa folk, se hur de har det, bli påverkad och ta intryck.

På fritiden gör jag detta: Nuförtiden blir det mycket att skjutsa familjens tonårsbarn och hjälpa dem med läxor. Vi bor i hus så det blir en hel del renoveringar också, och när det finns tid tränar jag gärna.

Vad inte alla vet om mig är att: På 1990-talet jobbade jag i Tanzania i ett och halvt år. Jag hjälpte till att bygga upp en svensk skola där. Jag var anställd som elektriker men det blev att jag gjorde allt mellan himmel och jord som behövs på en skola.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing