Gå direkt till innehåll

Ämnen: Hemelektronik

AQS - Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electrics + AQS ger marknadens bredaste sortiment

​Det har gått ett halvår sedan Mitsubishi Electrics köpte AQS Produkter som är en svensk distributör av produkter för komfort-, process- och IT-kylning. Beskedet har mottagits mycket positivt bland kunder på marknaden. Här kommer en uppföljning om hur integreringen går framåt med kommentarer från AQS vd Lennart Olsson och Mitsubishi Electrics Håkan Dellrud, Deputy Manager för klimatprodukter.

MSZ-FT NINJA

Mitsubishi Electrics nya superhjälte: luft-luftvärmepumpen NINJA

”Stor värme i liten förpackning”. Ja, så beskriver Daniel Ehrnsten, produktchef på Mitsubishi Electric, höstens stora nyhet. Med sin låga höjd på 28 cm får den enkelt plats över dörrar. Innanför skalet hittar vi en riktig arbetshäst med beprövad teknik som garanterar en ekonomisk och tyst drift med lång livslängd.

Ecodan CO2 med stor varmvattenproduktion

Mitsubishi Electric lanserar unika Ecodan CO2

Ecodan CO2 använder det naturliga köldmediet CO2 vilket gör den till en grön värmepump. Mitsubishi Electrics senaste luft-vattenvärmepump Ecodan CO2 är den idealiska lösningen för nybyggda bostäder och för dig med stort varmvattenbehov.

Geodan - en bättre bergvärme

Mitsubishi Electric lanserar Geodan bergvärmepump

Med sina många egenskaper är Geodan förmodligen den bästa bergvärmepumpen. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare. Med en av marknadens lägsta ljudnivåer och Quiet-mode blir den tystare och med R32 köldmedium och energiklass A+++ för värme blir den bara bättre.

Itaru Watanabe, Branch President

Mitsubishi Electric tillsätter ny Branch President

Mitsubishi Electric Europe B.V. (Scandinavia) vill härmed presentera Itaru Watanabe som ny Branch President.
Itaru Watanabe kom till Sverige och Mitsubishi Electric Europe B.V. den 1 april 2019.
Hans tidigare roll var som Branch President för Mitsubishi Electric Europe B.V. UK och Irland.
Innan dess var han Branch President för Mitsubishi Electric Storbritannien.
Med mer än tre dece

Be Smart - Stay Cool

Nya luftkonditioneringen MSZ-HR COOL

Sommaren i Sverige har de senaste åren haft dagar av extrema temperaturer över 30 grader. Med HR COOL slipper du sitta inne och svettas, sova dåligt och känna dig orkeslös. Nu har du möjlighet att med god driftsekonomi effektivt kyla ner ditt hus under de hetaste sommardagarna. Ett svalt hem med ett inomhusklimat anpassat för sommarens värmebölja blir verklighet med HR COOL.

HR COOL kyler s

Daniel Ehrnsten

Mitsubishi Electric tillsätter ny produktchef

Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Daniel Ehrnsten som Produktchef för affärsområdet RAC/PAC klimatprodukter och ventilationssegmentet Lossnay.

Mitsubishi Electric Sverige fortsätter expandera inom området för klimatprodukter. I takt med detta har man också valt att tillsätta Daniel Ehrnsten somny produktchef för att driva affärsområdet lu

Viktor Grudeborn

Mitsubishi Electric tillsätter utbildningsansvarig

Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Viktor Grudeborn som utbildningsansvarig för affärsområdet klimatprodukter.
I början av det nya året började Viktor Grudeborn sin nya tjänst som utbildningsansvarig. Hans huvudsakliga uppgifter inriktas på utbildning till våra återförsäljare, distributörer, konsulter.
Genom tillsättande av en utbildningsansvarig vill Mitsubishi Electric kunna erbjuda si

MSY-TP

​Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrum

Mitsubishi Electric lanserar MSY-TP med garanterad drift ned till -25°C för serverrum och teknikrum. Kyldrift året runt med hög energieffektivitet oberoende av årstid.
Skydda känslig information
För hög temperatur i serverrum eller teknikrum kan innebära stora risker för känslig utrustning som innehåller viktiga funktioner och information. Information som kan vara förödande för ett företag o

Oljepanna

​Därför bör du byta ut oljepannan mot värmepump

Det är på tapeten att välja miljövänligare uppvärmning och i Norge har det redan beslutats om ett förbud mot olje- och paraffinbränning från 2020. Frågan är nog inte om, utan snarare när vi i Sverige kommer att se ett sådant beslut.
Det finns många som kommer att märka ett ev. förbud. Idag finns det ca 60 000 villor som använder oljepanna i Sverige för husvärme. Ett beslut från regeringen skull

​Vi stödjer Världsnaturfonden

​Vi stödjer Världsnaturfonden

Mitsubishi Electric Sverige har i år valt att skänka en julklapp till Världsnaturfonden. Världsnaturfonden WWF arbetar med långsiktiga, hållbara lösningar för flora och fauna i Sverige och världen. WWF arbetar bland annat aktivt för att rädda världens hav. Vårt arbete är direkt beroende av stöd från privatpersoner och företag, så stöd WWF med en företagsgåva och gör skillnad.

Martin Bergström

Ny Export Sales Manager

Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Martin Bergström som Export Sales Manager för affärsområdet klimatprodukter. Martin Bergström har lång och bred erfarenhet av Mitsubishi Electric, han har arbetat på Mitsubishi Electric Sverige sedan 2012 och innehaft flera olika positioner. Senast som Produktchef för Lossnay ventilations aggregat samt PAC & RAC Luft/Luft värmepumpar.

Ventilation med R32

​Effektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktion till ventilation med ventilationsinterface PAC-IF013

​Effektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktion till ventilation med ventilationsinterface PAC-IF013. Mitsubishi Electric meddelar att utomhusenheterna PUZ-ZM 35-140 med R32 köldmedium nu kan köras mot ventilation med ventilationsinterface PAC-IF013. R32 som innebär förbättrad effektivitet och som dessutom är miljövänligare.

Deputy General Manager, Håkan Dellrud

Ny Deputy General Manager ser positivt på framtiden

​Mitsubishi Electric Sverige tillsätter Håkan Dellrud som Deputy General Manager för affärsområdet Klimatprodukter. Håkan Dellrud har lång erfarenhet av Mitsubishi Electric, då han arbetat på Mitsubishi Electric Sverige i drygt 13 år och innehaft många olika positioner. Senast som Business Unit Manager för Export, där han har utvecklat verksamheten i Finland, Danmark och Baltikum.

Vätskekylaggregat EAHV-P900YA-N

Mitsubishi Electric lanserar den moderna Chillern – högeffektiv & tyst vätskekylaggregat med inverterteknik

Låg ljudnivå, flexibilitet och hög verkningsgrad är bara några av alla fördelar med Mitsubishi Electrics nya vätskekylaggregat.
Med ett ökat tryck på energieffektivitet och löpande kostnader behöver vi nu ett kostnadseffektivt alternativ. Mitsubishi Electrics nya vätskekylaggregat är den perfekta lösningen som kan leverera både kyl- och värmepumpsdrift till stora fastigheter.
EAHV-P900YA-N

Stora Nolia mässan 4-12 augusti

Stora Nolia mässan 4-12 augusti

I år är Stora Nolia mässan i Piteå. Mässan som attraherar cirka 100 000 besökare varje år och runt 800 utställare.

Mitsubishi Electric kommer att finnas på plats i monter 127 i hall 1 där vi kommer att visa upp varför vi är det smartare valet.
Du kommer att kunna ställa frågor till både säljare från oss och våra återförsäljare. Utöver det kommer du såklart även kunna se våra produkter så

Visa mer