Gå direkt till innehåll
MEPcontent
MEPcontent

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric produkter finns som BIM

Biblioteket har nu utökats på MEPcontent med ett stort antal BIM moduler där information om Mitsubishi Electric produkter finns.

MEPcontent

MEPcontent.eu är BIM bibliotek. På denna webbplats hittar du uppdaterad grafik och parametrisk produktinformation som är redo att använda i BIM-processen. MEPcontent.eu erbjuder filer av de vanligaste produkterna för Revit och CAD. Dessa filer är öppna och gratis för varje ingenjör att använda och det enda du behöver göra är att skapa ett användarid hos MEP för att komma igång.

-Vi har nu skapat en gemensam plattform i Europa där vi producerar och lägger upp färdiga BIM moduler för våra produkter. Här kan konsulter och kunder enkelt ladda hem och använda BIM i byggnadsprocessen: Anders Nilsson, Strategisk produktchef

Building Information Modeling 

BIM står för "Building Information Modeling" (eller modell) och representerar en integrerad strategi för byggprojekt och utformningen och presentation av denna i en virtuell byggnadsmodell. Denna modell innehåller all relevant information, såsom ritningar, beräkningar, specifikationer, material listor och planering. BIM har sedan dess blivit en övergripande term för att täcka många aspekter.

En viktig slutprodukt av BIM-processen är en konstruktion modell. Det är en digital 3D-modell som integrerar arkitektur, konstruktion och installation. Även om modellen är omfattande, betyder det inte automatiskt innebära att all data kan hittas i en enda databas eller fil. En byggnadsmodell möjliggör effektiv samordning och det är ett program för att upptäcka sammanstötningar. Att först bygga systemet virtuellt med hjälp av BIM minskar risken för konflikter under byggprocessen, dessa konflikter kan lätt skena i kostnader då konstruktion skall lösas under tidspress.

Mitsubishi Electric moduler

Antalet produkter från Mitsubishi Electric på MEPcontent är stort och det finns nu både kontroller, inomhusdelar och utomhusdelar. Här hittar du produkter från Mitsubishi Electric.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en global ledare inom forskning och tillverkning av elektriska produkter som används inom kommunikation, hemelektronik, industriteknik, energi och transport.

Mitsubishi Electric Sverige tillhör Mitsubishi Electric B.V. och ansvarar för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har företaget varit verksamma i mer än 30 år och har över 60 personer anställda.

Mitsubishi Electric - Heating & Cooling

Mitsubishi Electric - Värmepumpar

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Strategisk Produktchef

Relaterat innehåll