Blogginlägg -
Hur du ansluter värmepumpen till WIFI
Kom hem till ett perfekt tempererat hem varje dag med hjälp av moderna värmepumpar med WiFi-styrning.
Har du någonsin upplevt att komma in från vinterkylan till en bitande kall bostad, eller försökt söka skydd från en brinnande sommarsol, bara för att välkomnas av en bastu i vardagsrummet? Det är vanligt att man ägnar tid åt att nå den optimala inomhustemperaturen, och det är inte alltid lätt att hålla den stabil. Speciellt om en stor del av dagen tillbringas utanför hemmet, till exempel på jobbet, skolan eller i sociala miljöer, kommer ett tomt hus att leva sitt eget liv - och leda till ett inomhusklimat som få kommer att uppskatta.
Med en värmepump blir det lätt att värma eller kyla hemmet. Att ha WiFi-styrning gör det dessutom ännu enklare. Då kan du bestämma hur varmt eller kallt det ska vara i ditt hem även om du inte är hemma! På väg hem från jobbet, semester, en stadsresa eller en utekväll med vänner? Tack vare värmepumpen välkomnar hemmet dig med perfekt temperatur från det ögonblick du går in genom dörren.
Hur ansluter jag värmepumpen till WIFI?
För att ansluta din värmepump till WiFi är det nödvändigt att montera Mitsubishi Electric WiFi-interface på varje enskild enhet. Interfacet måste vara trådlöst ansluten till din router. Du kan göra detta själv eller efter överenskommelse, det kan göras av installatören när din värmepump är installerad.
För att WiFi-lösningen ska fungera behöver du ett gränssnitt som är kompatibelt med din router, samt en aktiv internetanslutning. Se till att din router har 2,4 Ghz (frekvens) och WPA2 (säkerhet) innan du fortsätter. Du behöver också åtkomst till WiFi-interfacet. Den är placerad antigen i ett fack uppe till höger bakom framluckan på värmepumpens eller sittandes i en hållare på sidan av pumpen/på väggen. Se till att utomhusenheten har ström och att inomhusenheten är på.
Smarta tips för att starta anslutningen:
Ett bra tips är att ta en bild av interfacets baksida, helst med din mobiltelefon. Här hittar du information om MAC, ID, PIN, KEY, SSID och annan information du behöver under anslutningen. Då har du det lättillgängligt. Hitta också ett spetsigt, litet föremål - till exempel en kulspetspenna. Du behöver detta när du trycker på de runda knapparna märkta RESET och MODE. Här måste du ofta använda lite kraft tills du känner att knappen ger upp.
Allt klart? Bra! Hur du ansluter:
1. Leta upp och håll in MODE inom intervallet 5-10 sekunder (EJ LÄNGRE) eller till att du ser att MODE-lampan lyser med ett fast sken.
2. Vänta tills du ser MODE-lampan och UNIT-lampan blinka var 5:e sekund. Då är WiFi-interfacet redo att ansluta till ditt nätverk.
3. WiFi-interfacet har nu skapat ett tillfälligt nätverk. Du måste komma åt en telefon/platta/dators WiFI-inställningar och ansluta. Nätverket du ansluter till motsvarar SSID som finns på baksidan av WiFi-interfacets baksidan). Här kan du använda den bild du tog tidigare!
TIPS: Nätverksnamn med specialtecken fungerar inte så som å ä ö. ENDAST vanliga bokstäver och siffror.
4. Lösenordet du uppmanas att ange när du hittar WiFi-interfacets nätverk på din enhet finns också på baksidan av interfacet efter ordet KEY. Se till att du skiljer mellan versaler och gemener.
5. När telefonen är ansluten till interfacets WiFi så går du inte på enhetens webbläsare (Chrome, Safari m.m.) Här anger du URL: http://192.168.11.1/network.
6. När du har angett rätt URL anger du routerns SSID (namn) och lösenord för det lokala nätverket du vill att värmepumpen ska anslutas till. Den här informationen finns på baksidan av dina egna router. Kom ihåg att du kanske har ändrat ditt namn och lösenord även i ditt lokala nätverk, då är det den informationen du anger. När nätverksnamnet och lösenordet är ifyllt kan du bläddra ner och trycka på submit. Du ska då få meddelandet "Settings Submitted". När detta meddelande har dykt upp kan du gå vidare till steg sju.
7. Vänta tills du ser UNIT- och NET-lamporna blinkar sakta ca var 5: e sekund. Om detta händer har nätverksanslutningen lyckats. Denna process kan ta allt från 5 sekunder till 30 minuter.
Ladda ner MELCLOUD-APPEN för enkel WIFI-kontroll
Att kontrollera din Mitsubishi Electric värmepump har aldrig varit enklare. Att ansluta värmepumpen till WiFi ger dig möjlighet att kontrollera inomhustemperaturen genom allt från dator och surfplatta, till smartphone. Ladda bara ner appen som heter MELCloud så har du fullständig kontroll av inomhustemperaturen. MELCloud-appen kan laddas ner både före och efter steg 7, när NET- och UNIT-länkar blinkar ungefär var 5: e sekund.
MELCloud är den senaste molnbaserade fjärrkontrollen för Mitsubishi Electrics luft-luft och luft-vattenvärmepumpar. Appen gör det inte bara möjligt att styra värmepumpen, den ger dig också information, felmeddelanden, varningar, lokal väderinformation, lista över uppdateringar och tillgång till kundservice om du behöver det.
HUR DU LADDAR ner APP:
1. Gå till den digitala distributionsplattformen på din telefon och sök efter MELCloud. Exempel på distributionsplattformar är App Store för iOS eller Google Play för Android.
2. Ladda ner appen och skapa en användare.
3. Öppna appen, gå till inställningarna och välj "registrera ny enhet".
4. Ange MAC och ID som finns på baksidan av WiFi-interfacet. Detta kommer att slutföra enhetsregistreringen. Alla fält som måste fyllas i är markerade med en röd stjärna, och det rekommenderas att du fyller i så mycket som möjligt.
5. Du har nu slutfört installationen och registreringen av WiFi-interfacet. Slutligen kan din värmepump styras från MELCloud-appen på din telefon - var som helst och när som helst. Det är fördelaktigt att testa olika funktioner så att du är säker på att appen fungerar och att värmepumpen får kommandona du skickar via mobil, surfplatta eller dator.
VAD KAN DU GÖRA MED WIFI?
Du kan göra mycket genom WiFi-kontrollen av din värmepump. Du kommer att ha möjlighet att:
- Slå på och stäng av värmepumpen
- Ändra temperaturen
- Ändra läget för värmepumpen
- Ändra fläkthastigheten
- Ändra luftflödesriktningen
- Programmera åtgärder som slås på automatiskt (veckotimer)
- Se rapport över temperatur, energi och signalstyrka