Gå direkt till innehåll
Mitsubishi Electric skänker pengar till de drabbade av jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric skänker pengar till de drabbade av jordbävningskatastrofen i Turkiet och Syrien

Efter ett initiativ av Akihiro Kambara, vd för Mitsubishi Electric B.V. Scandinavia, startade företaget i februari en insamling bland medarbetarna för att skänka pengar till offren för den stora jordbävningen i Turkiet och Syrien.

Mitsubishi Electric har fabriker i Turkiet som bland annat tillverkar produkter för luftkonditionering. Ingen av fabrikerna ligger i de drabbade områdena, men med den naturliga koppling som finns till Turkiet, är det extra lätt för medarbetarna på företaget att känna solidaritet och medkänsla för de drabbade.

Nu har vi resultatet av insamlingen. Medarbetarna samlade ihop 21 050 kr. Och med Mitsubishi Electrics löfte, att för varje krona som samlades in bland medarbetarna skulle företaget bidra med 10 gånger pengarna, så blir slutresultatet 231 550 kronor. Pengarna skänks till Svenska Röda Korset som arbetar för att förbättra barns liv, och som är på plats i Turkiet och Syrien där hjälpbehovet fortfarande är akut.

Har du eller ditt företag också möjlighet att hjälpa till? Här kan du skänka pengar: Svenska Röda Korset https://www.rodakorset.se/var-...

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing