Gå direkt till innehåll
Mitsubishi Electric ny stolt namnsponsor av årets World Classic Tour, långdistansmästerskapet i sommarskidåkning

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric ny stolt namnsponsor av årets World Classic Tour, långdistansmästerskapet i sommarskidåkning

Efter ett avbrott på två år är nu det internationella rullskidloppet World Classic Tour tillbaka, och denna gång med Mitsubishi Electric som stolt namnsponsor.

Mitsubishi Electric World Classic Tour, som loppen nu heter, drar både internationella världscupåkare och de bästa långdistanslagen i världen till de största rullskidloppen i Sverige och Norge. Arrangören utlovar en grym show när proffsen återigen ska tävla om att bli bäst på skidor, även på sommaren.

"Vi är väldigt stolta och glada att få äran att vara namnsponsor till World Classic Tour. Det är nu är hela tre år sedan senast World Classic Tour genomfördes och det känns bra att få bidra till att sprida idrottsglädje och engagemang och skapa fantastiska sportminnen till rullskidfantaster i både Sverige och Norge.” Kommenterar Anna Sjöström, marknadschef i Sverige.

Om World Classic Tour

Mitsubishi Electric World Classic Tour 2022 startar med lopp i Norge. Närmare bestämt Raufoss lördagen den 18 juni då Totenrullen, som ingår i serien för första gången i år, går av stapeln. Vidare fortsätter turnén med Blinkfestivalen i Sandnes där det blir Lysebotn Opp onsdagen den 3 augusti och Blink Classics torsdagen den 4 augusti. Touren avslutas med Alliansloppet i Sverige, nämligen Trollhättan med långdistanslopp den 27 augusti följt av individuell start den 28 augusti.

World Classic Tour gick av stapeln för första gången 2016, med syftet att behålla intresset för längdskidåkning även under sommarsäsongen. I år sätts serien upp för sjätte gången, denna gång även med en virtuell rullskidfestival, för att nå ännu bredare med konceptet.

För mer information, se www.worldclassictour.com



Kategorier


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing