Gå direkt till innehåll
Special Olympics är inriktat på bredd- och motionsidrott för barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Avsikten är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans att idrotta.
Special Olympics är inriktat på bredd- och motionsidrott för barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Avsikten är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans att idrotta.

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric inleder samarbete med Special Olympics Sverige

Mitsubishi Electric blir officiell sponsor till Special Olympics verksamhet i Sverige. Samarbetet sträcker sig över tre år.

I Sverige finns det cirka 100 000 personer med en intellektuell funktionsnedsättning, men bara var tionde är aktiv i idrottsförening. Det vill Special Olympics ändra på genom att ge fler barn och unga möjlighet att idrotta och ha en meningsfull fritid.

Det är mycket tack vare Itaru Watanabe, tidigare president för Mitsubishi Electric i Sverige, som den svenska avdelningen blir ny samarbetspartner till Special Olympics Sverige.

– Jag har god erfarenhet av att arbeta med Special Olympics från när jag var stationerad i Italien och Storbritannien. Ända sedan jag kom till Sverige har jag velat inleda ett samarbete med Special Olympics tillsammans med medarbetarna i den svenska filialen. Äntligen kan vi sätta igång. Jag hoppas verkligen att våra medarbetare kommer att uppskatta detta samarbete, säger Itaru Watanabe.

Special Olympics är inriktat på bredd- och motionsidrott för barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar. Avsikten är att erbjuda alla, oavsett förmåga, en chans att idrotta.

– Ett av Mitsubishi Electrics ledord är medmänsklighet, så att främja mångfald och bidra till ett mer inkluderande samhälle ingår i vårt DNA. Därför är jag glad att vi ska sponsra just Special Olympics och deras viktiga arbete, säger Anna Sjöström, marknadschef på Mitsubishi Electric Sverige.

Samarbetet innefattar en särskild satsning på den stora nationella tävlingen Special Olympics Games som arrangeras vartannat år i Sverige. Först ut blir sommarspelen i Malmö den 16-19 juni 2022. Mitsubishi Electric blir presentatör för registreringen som kommer att ge aktiva, ledare och besökare en kul och positiv start på detta fyradagars evenemang. Mitsubishi Electric kommer också att presentera och bidra med resurser till Sverigelagets PreCamp inför Special Olympics World Summer Games i Berlin 2023.

– Det känns otroligt bra och spännande att inleda samarbetet med Mitsubishi Electric. Som officiell sponsor bidrar de till att Special Olympics Sverige kan fortsätta arbetet med att få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning i rörelse. Deras stöd kommer att göra stor skillnad för rekryteringsarbetet och öka intresset och kunskapen om idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning, inte bara för målgruppen utan för samhället i stort, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

Det nytecknade avtalet mellan Mitsubishi Electric och Special Olympics Sverige inleddes den 1 april 2022 och sträcker sig till mars 2025.

Om Special Olympics

är en global rörelse med över 5,5 miljoner aktiva med intellektuell funktionsnedsättning i 193 länder. I Sverige är Special Olympics en del av Parasport Sverige, ett idrottsförbund som erbjuder idrott för personer med funktionsnedsättning.

För mer information kontakta:

Special Olympics Sverige
Linnea Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige
Telefon: +46 8 699 62 75
E-post: linnea.bjorndahl@parasport.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing