Gå direkt till innehåll
Max Novak
Max Novak

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric förlänger sponsring av World Classic Tour

Knappt är våren här förrän skidvärlden börjar rikta uppmärksamheten mot sommaren. Den sjunde upplagan av Mitsubishi Electric World Classic Tour bjuder på tre av världens största rullskidtävlingar och äger rum under augusti månad i Sverige och Norge. Efter att ha återkommit som sponsor förra året efter pandemin, förlänger Mitsubishi Electric sponsorskapet till att omfatta även årets säsong.

World Classic Tour startades 2016 i syfte att utveckla långdistansloppen för rullskidor och skapa intresse för längdskidåkning även sommartid. I touren deltar idel välkända namn från världseliten inom traditionell längdskidåkning.

Mitsubishi Electric är ett av världens ledande företag inom klimatprodukter som värmepumpar, luftkonditionering och ventilation. Anna Sjöström, marknadschef på Mitsubishi Electric Sweden, och Tommy Nilsen, marknadschef på Mitsubishi Electric Norge, ger sin syn på det förlängda partnerskapet med World Classic Tour:

– Vi på Mitsubishi Electric ser fram emot en ny säsong av World Classic Tour där nya härliga sportminnen kommer att skapas till glädje för alla fans av rullskidåkning. Vi är stolta att kunna bidra till touren och ser fram emot tävlingarna och den glädje och spänning de kommer att ge oss alla under sommaren. Vi önskar alla som tävlar ett stort lycka till!

En mer intensiv och kompakt säsong än någonsin tidigare

Touren pågår 2–27 augusti och innehåller fem etapper. Först ut är tre tävlingar i Norge. Touren inleds med det utmanande racet Lysebotn Opp Double Poling vars bana har en genomsnittlig tioprocentig stigning och går längs den vackra Lysefjorden. Därefter blir det Blink Classics, ytterligare en krävande bana i trakterna av Ålgård. Nästa tävling som inte får missas är Toppidrettsvecka. Det här välkända norska evenemanget utmanar eliten med en bansträckning på hög höjd i den magnifika Trondheimsregionen.

Två tävlingar i Sverige under Trollhättan Action Week, avslutar sedan touren. Det ikoniska Alliansloppet bjuder alltid på stor show och folkfest med en bana som tar de tävlande rakt in i Trollhättans stad. Det längsta loppet, Alliansloppet Individuell Start på 15 kilometer, avslutar sen touren. Vi hoppas på en lika rafflande avslutning som förra året då det var det var först i detta race som det avgjordes vem som skulle vinna totalen i herrtävlingen.

Mitsubishi Electric World Classic Tour kommer att sändas på nationell TV i Norge och Sverige och på andra internationella plattformar. De norska tävlingarna går att följa på NRK och de svenska på TV4. Mer information om sändningarna kommer.

Alla etapper i Mitsubishi Electric World Classic Tour säsong VII:

• 2 augusti – Lysebotn Opp Double Polling – 7,5 km – Lysebotn (NOR)

• 3 augusti – Blink Classics – 52 km – Ålgård (NOR)

• 16 augusti – Toppidrettsvecka Hitra – 54 km – Hitra (NOR)

• 26 augusti – Alliansloppet – 48 km – Trollhättan (SWE)

• 27 augusti – Alliansloppet individuell start – 15 km – Trollhättan (SWE)


Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg och Lund. I Norden har vi varit verksamma i snart 40 år och har ca 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing