Gå direkt till innehåll
Mitsubishi Electric firar 40 år i Skandinavien

Pressmeddelande -

Mitsubishi Electric firar 40 år i Skandinavien

Fyra decennier har passerat sedan Mitsubishi Electric startade i egen regi på den svenska marknaden 1983. Verksamheten har utvecklats från att på 1980-talet främst fokusera på video och tv till att idag vara en svensk marknadsledare på luftvärmepumpar och en gigant inom värme, kyla, ventilation och industriell automation. Under sina år här har Mitsubishi Electric dessutom spelat en avgörande roll för framväxten av värmepumpsbranschen i Skandinavien.

– Våra första 40 år på skandinaviska marknaden har handlat om att etablera företaget och varumärket, bygga upp ett nätverk med de skickligaste installatörerna och återförsäljarna, och få kundernas förtroende. Vår position som marknadsledare på luftvärmepumpar är ett bra bevis på att vi har lyckats, säger Akihiro Kambara, VD på Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavia.

Japansk teknik från Mitsubishi Electric har haft en stor betydelse för utvecklingen av värmepumpar i Skandinavien. Ända fram till 2000-talet var Mitsubishi Electric huvudleverantör av värmepumparnas hjärta, det vill säga kompressorn, till många konkurrenter här. Flera svenska tillverkare följde även med till Japan för att diskutera kompressorer till sin egen produktion. Ett annat exempel är lanseringen 2004 av luft-luftvärmepumpen Nordic Star, med fokus på hög prestanda i det nordiska klimatet, där Mitsubishi Electric satte en ny standard på marknaden med sin första värmepump med rotationskompressor och inverterdrift.

VD Akihiro Kambara om framtiden

Mitsubishi Electrics 40 år i Skandinavien har gjort varumärket till ett självklart förstahandsval för många privatkunder och kommersiella kunder. Och de svenska kunderna handlar produkter och lösningar från Mitsubishi Electric som aldrig förr.

- Efterfrågan på värmepumpar fortsätter och det är fortfarande många som vill och behöver ställa om till en mer energieffektiv och ekonomisk uppvärmning som också är snäll mot miljön. Det är här vi som företag fyller en viktig lucka. Vi vill bidra till en bättre värld.

"Changes for the Better" representerar Mitsubishi Electrics inställning till att "alltid sträva efter att uppnå något bättre", och företaget har en stark vilja och passion att ständigt sträva efter förändring och skapa en ännu bättre morgondag. Men det finns också utmaningar framför oss.

- Med nuvarande geopolitiska läget, lågkonjunktur och energikris är intresset stort av energieffektiva produkter för omställning till ”grön energi”, och det är otroligt viktigt för oss att fortsätta utveckla energi- och klimateffektiva produkter för skandinaviska marknaden för att uppfylla marknadens och våra kunders framtida behov.

- Att fortsätta tillhandahålla bättre lösningar inom värme, kyla och industriell automation för bostäder och industri är naturligtvis viktigt, men inte bara det, vi vill fortsätta arbeta med att bidra till människor, industri och miljö för en hållbar tillväxt. Våra kommande 40 år på skandinaviska marknaden kommer att fortsätta vara stabila och viktiga vågar jag lova.

//

• För intervjuer med VD, produktchefer eller divisionsledning med anledning av vårt 40-årsjublieum, kontakta presskontakt och Head of Marketing Anna Sjöström.

• För mer information om Mitsubishi Electric 40 år i Skandinavien, besök vår hemsida: https://mitsubishielectric.se/...


Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric har förbättrat världens inomhusklimat i över 100 år och är ett av de teknikledande företagen när det gäller värmepumpar och luftkonditionering. Vi har ett av marknadens bredaste produktprogram med oändliga möjligheter för att tillgodose just ditt behov på inomhusklimat. Eftersom våra aggregat är egentillverkade och vi själva tillverkar alla vitala komponenter, har vi stor möjlighet att anpassa aggregaten till respektive marknad. Det innebär att alla våra värmepumpar och luftkonditioneringar är anpassade för just vårt nordiska klimat.

I Sverige ansvarar vi för försäljning och support av egna klimatprodukter, såsom värmepumpar och luftkonditionering, i Sverige, Finland, Danmark och de baltiska länderna.

Huvudkontoret ligger i Stockholm med säljkontor i Göteborg, Lund och Örnsköldsvik. I Norden har vi varit verksamma i 40 år och har över 100 personer anställda.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing