Gå direkt till innehåll
Forma framtidens miljö med Mitsubishi Electric

Pressmeddelande -

Forma framtidens miljö med Mitsubishi Electric

Är du bekant med ErP-direktivet?

Inte?

Det kommer att förändra vårt vardagsliv och återreglera hur vi hanterar energi i hela EU. Den mest slående produkt av denna stadga är ett gradvis förbud av konventionella glödlampor som ersätts med bättre energilampor, såsom LED-lampor och lysrör, vilket redan har fått stor uppmärksamhet under sista åren.

Direktivet har sin grund i överenskommelserna i Kyotoavtalet och avsikten är att minska klimatpåverkande CO2 utsläpp genom att kräva en viss verkningsgrad på produkter som använder energi.

Miljövänliga produkter som är gjorda för snål energiförbrukning är alltså syftet med den europeiska Ekodesignen, eller kort sagt: ERP-direktivet (Energy-related Products). I olika sortimentområden får produkter klassificeras och omklassificeras till nya klasser för energieffektivitet. I framtiden kommer produkter som datorer, kläder, dammsugare, takpannor, fönster m.fl. ingå och som även påverkas av energiregleringen.

Den 1 januari 2013 kommer reglerna för en annan produktkategori träda i kraft - Luftkonditioneringssystem upp till 12 kW.

- Vi på Mitsubishi Electric välkomnar det nya direktivet och ligger redan i framkant gällande innovationer och framtagande av nya produkter, vi ser fram emot att lansera en rad nya produkter för att uppfylla nya ErP direktivet, säger Håkan Dellrud som är produktchef på Mitsubishi Electric. Som exempel har vi redan lanserat en ny luftvärmepump som har A++ (Kirigamine FH). Vi kommer också att komma med nytt luft vatten samt luftkonditioneringssortiment sortiment som är ännu mer energieffektivt.

Det tre nya tre energiklasser, som visar att produkten är effektivare än energiklass A är A+ , A++ och A+++ där A+++ är effektivast.

Tanken med den nya märkningen är att energiklass A+++ ska motsvarar den yttre tekniska gränsen för energieffektivisering, utifrån de kunskaper vi har idag.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Mitsubishi Electric är en globalt ledande tillverkare och utvecklare av bland annat värmepumpar, luftkonditionering och olika typer av display produkter. I Sverige har vi haft eget kontor sedan 1983. Våra produkter är utvecklade och tillverkade i egen regi, vilket ger oss en unik möjlighet att påverka och garantera absolut bästa funktion och kvalitet.

www.mitsubishielectric.se

Kontakter

Håkan Dellrud

Håkan Dellrud

General Manager

Relaterat innehåll