Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Välkommen Oskar Karlsson, ny produktchef på Mitsubishi Electric

Oskar Karlsson

Oskar Karlsson blir ny produktchef för några av Mitsubishi Electrics bästsäljande produkter när han nu axlar ansvaret för ventilationssegmentet Lossnay och RAC/PAC klimatprodukter – där företagets populära luft-luftvärmepumpar ingår. Men vad innebär att vara produktchef på Mitsubishi Electric? Och hur kommer det sig att 1600-talet är en period i historien som intresserar Oskar Karlsson alldeles särskilt. Svaren får du här nedan.

Efter att ha jobbat med produkter från Mitsubishi Electric på ett eller annat sätt under hela karriären var det främst företagets varumärke och produktkvalitet som lockade Oskar Karlsson.

– Det har alltid varit enkelt att ha att göra med Mitsubishi Electric och produkterna håller en väldigt hög kvalitet. Det ville jag gärna vara en del av. Nu när jag är på plats är jag dessutom positivt överraskad över atmosfären på företaget. Medarbetarna har ett äkta engagemang, det är bra sammanhållning och det känns att här vill alla att man ska må bra på arbetet, säger Oskar Karlsson som kommer att utgå från Göteborgskontoret.

Det råder inget tvivel om att han är lämpad för ansvaret som den här centrala rollen innebär. Senast kommer Oskar från ett arbete som affärsutvecklare på Polarpumpen som är Nordens största försäljare av värmepumpar online. Där har han bland annat ansvarat för installatörsnätverket och tagit fram nya tjänster.

Förutom sitt kunnande om marknaden och värmepumpar, vad tar han mer med sig in i sin nya roll?

­– Jag skulle säga att jag är påläst, engagerad och affärsmedveten, det tror jag kommer att passa bra för jobbet. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla sortimentet av kvalitetsprodukter och bidra med min erfarenhet från branschen, säger han.

En mångfacetterad roll

Som produktchef tillhör Oskar hjärtat i verksamheten. I jobbet ingår bland annat att ansvara för produkternas långsiktiga kvalitet och utveckla nya produkter tillsammans med fabrikerna, samt att skapa strategier för utveckling och marknadsföring. Rollen kräver kreativitet, analytisk förmåga, marknadskännedom och tekniskt kunnande på hög nivå. Bland allt som ingår i jobbet, vad ser han mest fram emot?

– Jag tycker det ska bli speciellt intressant att delta i all planering. Tidshorisonten är lång, produkterna vi jobbar med idag släpps först om några år. Det är min största drivkraft, att se resultatet av allt jobb: hur produkterna blir och få ut dem i handeln, säger Oskar Karlsson.

Med den här spännande nyrekryteringen finns det med andra ord all anledning att hålla koll på Mitsubishi Electrics sortiment och erbjudande framöver.

FEM SNABBA FAKTA OM OSKAR KARLSSON

Om du bara fick spela låtar av en artist eller ett band resten av ditt liv, vem skulle du välja?
Metallica! Världens bästa band som gör unik musik och som är pionjärer inom sin genre.

Om du kunde resa i tiden, vart skulle du resa?
Oj, det finns många tidsperioder jag skulle vara intresserad av men jag gillar 1600-talet extra mycket, så låt mig säga säga 1658 då Karl X ännu var kung. Jag tycker att 1600-talet är en spännande tidsepok i Sveriges historia där man får en ganska kraftig utveckling tidigt, både genom vapenutveckling men också strategier. Sen hjälper det ju lite att Halland blev svenskt under århundradet, eftersom jag bor där.

Vilken är den första appen du öppnar i mobilen på morgonen?
LinkedIn, men mest för att jag har fått så många notiser från LinkedIn under natten. Jag blir dock ofta besviken, det är aldrig så intressant som det verkar 😊

Dold talang?
Jag kan skaka på huvudet så att kinderna fladdrar, det uppskattas av dottern i alla fall…

Vad inte alla känner till om mig är att…
Jag har en kvällsrutin där jag knäcker/poppar mina leder innan jag ska sova.

Kategorier

Kontakter

Anna Sjöström

Anna Sjöström

Presskontakt Head of Marketing