Gå direkt till innehåll
Köpcentrum i Alingsås valde Mitsubishi Electric

Nyhet -

Köpcentrum i Alingsås valde Mitsubishi Electric

I jakten på mer ekonomisk uppvärmning valde Alingsås köpcentrum Jägaren ett komplett uppvärmningssystem från Mitsubishi Electric. I samband med renovering passade man på att se över energiförbrukningen och valde då att ersätta den befintliga fjärrvärmen med värmepumpar från Mitsubishi Electric. Verksamheten omfattar butiker och ett 20-tal lägenheter i anslutning till dessa.

Projektet innebär bl.a. installation av 6 stycken CityMulti R2 system med luftridåer, vattenmoduler samt traditionella inomhusdelar till bank- och butikslokaler. Även 3 stycken ventilationsinterface, PAC-IF012, installerades i köpcentrumet. I byggnaden finns dessutom ett antal lägenheter och till dessa installerades 1 styck CAHV luft/hetvatten pump.
Genom denna investering förväntar man sig en 60% sänkning i energiförbrukningen.

Beställaren är TB-Gruppen i Alingsås.
Projektet är ett samarbete mellan COWI, Mitsubishi Electric och Expertkyl och beräknas stå färdigt hösten 2012.

CityMulti - En byggnads energieffektivitet påverkas i hög grad av dess luftkonditionerings- och ventilationssystem. Energiförbrukning beror på vilket system som installerats och hur det underhålls. I dag är våra byggnader så pass välisolerade och fulla av interna värmelaster att behovet av en effektiv klimatkontroll är större än någonsin.

Mitsubishi Electrics CityMulti-system kyler byggnaden varma dagar och tar hand om interna värmelaster samt effektivt värmer upp den när temperaturen sjunker utomhus. Överskottsenergier kan återvinnas eller flyttas, vilket CityMulti systemet är särskilt anpassat för. Ta från de varma rummen och ge till de kalla. Samtliga system är konstruerade och utformade för det nordiska klimatet. Det gör City Multi till ett energisparande VRF/VRV (variable refrigant flow & /volume) system med den senaste miljövänliga teknologin.

Läs mer om Mitsubishi Electrics CityMulti system här. http://www.citymulti.se/system/citymulti

För ytterligare frågor kontakta produktansvarig Anders Nilsson hos Mitsubishi Electric. Tel. 070-569 72 90.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Strategisk Produktchef

Relaterat innehåll